Rekonštrukcia bytu


Čo treba vedieť?

Kompletná rekonštrukcia bytu? Väčšina z vás sa s ňou stretne možno pár krát za život. Ak tento čas u vás nastal práve teraz, v nasledujúcich riadkoch vás prevedieme jej postupom a povieme, na čo si treba dávať pozor. Spoločnosť HomePro Správcovská, s.r.o. sa špecializuje na rekonštrukcie bytov, domov a služby spojené s bývaním. Ak si na rekonštrukciu bytu sami netrúfate alebo potrebujete pomoc odborníka, zavolajte nám. Jediné, čo potrebujeme sú informácie o vašich predstavách, potrebách a predstavu o materiáloch a zariaďovacích prvkoch. Na začiatok vám povieme niekoľko krokov, ktorých by ste sa mali držať, aby vaša rekonštrukcia dopadla dobre.

Rekonštrukcia bytu

Inšpirujte sa

Ešte predtým ako čokoľvek začnete búrať, urobte si prehľad. Zbierajte časopisy o bývaní, prejdite si zopár internetových stránok o architektúre. Načerpajte inšpirácie o nových trendoch, materiáloch, o tom ako sa dajú vyriešiť problémy, o ktorých ste si vždy mysleli, že sa s nimi musíte zmieriť. Skúsenosti iných a fotografie z už realizovaných rekonštrukcii vám určite pomôžu pri plánovaní tej vašej. Vyhnete sa chybám a uvidíte ako dopadli rôzne experimenty. Inšpirovať sa môžete aj našimi rekonštrukciami bytov ktoré sme realizovali v roku 2012

Urobte analýzu svojho bytu

V druhom kroku musí byt prejsť dôkladnou analýzou. Prečo? Aby ste sa dozvedeli aké sú najzávažnejšie problémy bytu, ktoré treba vyriešiť. Môžu to byť úniky tepla alebo miesta, kde sa tvoria plesne. Zároveň dostanete údaje, ktoré poslúžia ako základ budúceho finančného plánu. Analýzu bytu by ste mali robiť s odborníkom, najmä ak plánujete rekonštrukciu starého bytu. Pokiaľ ešte nechcete vymeniť okná, skontrolujete, či cez ne neuniká teplo. Treba tiež skontrolovať, či rozvody vyhovujú nárokom a nemali by ste zabudnúť ani na balkón alebo loggiu.

Dostaňte z bytu viac

Ak ste rozhodnutý zrekonštruovať váš byt, určite ste si predstavovali, ako by po nej mohol vyzerať. Možno už presne viete, aké chcete záclony, farbu nábytku a obkladu v kúpeľni. Zamysleli ste sa ale nad tým, ako zlepšiť fungovanie bytu? Nie je vaša kuchyňa príliš malá? Spálňa príliš veľká? Chýba vám jedna izba alebo máte jednu navyše? Rekonštrukcia bytu je vynikajúcou príležitosťou na zlepšenie dispozícii vášho bytu. Nároky ľudí sa menia a preto, ak byt fungoval dobre pred 20 rokmi, neznamená to, že to platí aj teraz. Zmena dispozícii pridá na kvalite vášho bývania aj na hodnote vášho bytu. Zbúraním jednej priečky môže v byte vzniknúť úplne nový, funkčný priestor.

Zavolajte architekta

Pri tomto bode by ste už mali mať aký-taký prehľad o interiéroch, mali by ste vedieť, čo sa vám páči a čo vo vašom byte potrebujete. Ak je to tak, môžete sa vydať dvoma smermi. Prvým je vyhrnúť si rukávy a pustiť sa do rekonštrukcie, tým druhým je zavolať na pomoc odborníka. My odporúčame druhý spôsob a odborníkom myslíme architekta. Nebude tým, kto vám rozloží nábytok v obývačke, ale tým, kto vaše predstavy zhmotní a navyše zariadi, aby váš nový byt lepšie fungoval. Architekt musí so svojim klientom hovoriť, iba tak sa dozvie ako žije, čo potrebuje, čo sa mu páči, aby mu návrh mohol ušiť na mieru. Projekt architekta v sebe navyše musí mať aj plán rozvodov a iné detaily, ktoré by v opačnom prípade ostali na vašich pleciach. HomePro Správcovská, s.r.o. interiérový architekt Vám poradí, nechajte rekonštrukciu bytu na nás a postaráme sa aj o komunikáciu s úradmi. Väčšie stavebné úpravy treba hlásiť na stavebnom úrade a niekedy treba aj stavebné povolenie.

Rekonštrukciu treba dobre naplánovať

Najmä pri rozsiahlejších rekonštrukciách je dobré mať finančný plán. Aby ste ho mohli skompletizovať, zoberte si postup prác a cenník materiálov. Práce sa vykonávajú postupne, to však nemusí platiť aj pri platení. Ak máte peniaze pripravené, veľmi vás to zaujímať nemusí, ak však čerpáte peniaze z úveru postupne, treba si uvedomiť, že ak sa práce vykonávajú v istom období, neznamená to, že sa v tom istom období budú aj platiť. Kvalitný finančný plán vám ušetrí nervy a stres s platením faktúr.

Rekonštrukcia bytu môže začať

Ak máte zabezpečený projekt, postup prác a ich finančné krytie, môžete sa pustiť do samotnej rekonštrukcie. Na začiatok treba z bytu odniesť nábytok a odmontovať nepotrebné zariadenie, aby pri rekonštrukcii nezavadzalo. Susedom oznámte, že v byte budú prebiehať stavebné práce a zariaďte, aby sa nepracovalo skoro ráno, neskoro večer. Ak je byt vyprázdnený, môže sa začať s búracími prácami a odstraňovaním starých obkladov, dlažby a sanity. Stavebný odpad nechajte odviezť na skládku. Postupujte podľa pripraveného plánu. Hrubé práce zakončíte výmenou okien a radiátorov. Na rad prídu nové rozvody a potom obklady a dlažby. Pri rozsiahlych rekonštrukciách je logické, že sa vymenia rozvody, napriek tomu, že sú stále vyhovujúce. Vaša rekonštrukcia by nemala vynechať ani balkón a loggiu. Rekonštrukčné práce končia maľovaním a pokladaním podlahy, všetko ostatné už bude iba o zariaďovaní bytu. Ak chcete, aby si vaša peňaženka po rekonštrukcii oddýchla, zariaďujte postupne.

Nechajte to na HomePro Správcovská, s.r.o.

Kvalitná rekonštrukcia zaručí pokojné bývanie na najbližšie roky. Aby prebehla plynule a bez problémov, potrebujete partnera, na ktorého sa môžete spoľahnúť. Ak takého hľadáte zavolajte na telefónne číslo 0850 232 404 alebo napíšte na info@homepro.sk. Povedzte nám vaše predstavy o rekonštrukcii, my vám s jej realizáciou ochotne a profesionálne pomôžeme. Zabezpečíme bytového architekta a všetky práce, ktoré s kompletnou rekonštrukciou bytu súvisia. Okrem toho poskytujeme komplexnú starostlivosť o domy, byty, záhrady a o všetko, čo sa týka bývania. Zoznam všetkých služieb nájdete tu.

Neváhajte nás kontaktovať

0850 232 404
info@homepro.sk
Hálkova 1/A, 831 03 Bratislava


Zaujali sme Vás? Nechajte si vypracovať bezplatnú cenovú ponuku.