Starostlivosť o zeleň


Okrem starostlivosti o trávnik je potrebné venovať pozornosť aj pôde, záhonom a okrasným drevinám. Tak ako je kosenie trávy a jeho zavlažovanie základom kvalitného trávnika, je mulčovanie pôdy základom pekne vyzerajúcich záhonov a zdravých rastlín.

Mulčovanie v záhrade

Mulčovanie pôdy a záhonov

Mulčovanie pôdy a záhonov v súčasnosti využíva každá záhrada. Málokto vie, že mulčovanie má nielen estetický ale aj priaznivý účinok na rastliny. Najčastejšie využívaný organický typ do záhrad je kôra zo stromov, ale môžeme použiť aj piliny, seno a slamu. Pri použití kôry zamedzíme unikaniu vlhkosti od rastlín a dostatočne zabránime rastu burín. Samozrejmosťou je vizuálna stránka nášho záhonu.

Orez okrasných drevín

Rezanie alebo strihanie drevín môže mať tvarovací, udržiavací alebo presvetlovací charakter. Najčastejšie, keď sa stretneme so samotným orezom drevín v našej záhrade je pri udržiavaní alebo presvetľovaní koruny stromu. Presvetľovací úkon využívame pri starých stromoch, kde odpílime konáre pri samotnom kmeni stromu. Udržiavanie využívame pri okrasných kríkoch kde striháme konáriky, ktoré nevyhovujú požadovanému tvaru alebo zle rastú.

Orez drevín

Ak aj vy túžite mať krásnu a udržiavanú záhradu, v ktorej si budete chcieť oddýchnuť a ako sa hovorí vypnúť po náročnom dni v práci. Ale máte obavy, že nemáte dostatok voľného času a chuti tráviť hodiny údržbou a starostlivosťou o ňu, sú tu objektoví manažéri HomePro Správcovská, s.r.o., ktorí Vám bezplatne vypracujú cenovú ponuku a navrhnú optimálny spôsob starostlivosti o Vašu záhradu.

Rastlinky Mulčovanie - záhon

Neváhajte nás kontaktovať

0850 232 404
info@homepro.sk
Hálkova 1/A, 831 03 Bratislava


Zaujali sme Vás? Nechajte si vypracovať bezplatnú cenovú ponuku.