Záhradná architektúra


Môj dom, môj hrad

Záhradná architektúra

Ak je váš dom vaším hradom, vaša záhrada by mohla byť vaším podhradím. Záhrada v ktorej sa budete dobre cítiť, bude sa na ňu radosť pozerať a navyše bude funkčne vyhovovať vaším potrebám je ďalším rozmerom vášho bývania. Okrem kvalitného architektonického návrhu záhrady je dôležitý výber dobrej firmy pre jej realizáciu. V HomePro Správcovská, s.r.o. vieme skĺbiť individuálne požiadavky klienta s funkčnosťou a estetickou hodnotou záhrady.

Prečo zavolať záhradného architekta?

Časy záhradných trpaslíkov už síce pominuli, no vystriedali ich rôzne skalky, fontánky, či rybníky, ktoré často aj vďaka nekvalitnej realizácii záhradu skôr špatia ako skrášľujú. O funkčnosti v týchto prípadoch nemôže byť ani reč. Záhrada je ďalším priestorom domova a funkčne musí spĺňať individuálne potreby obyvateľov domu. Uvedomuje si to stále viac ľudí a práve preto vyhľadajú záhradného architekta. Jeho úlohou je previesť predstavy klientov do vkusnej reality. Záhradný architekt by pritom nemal iba počúvať, ale mal by vedieť svojmu zákazníkovi aj poradiť a odborne ho usmerniť.

Dobrá záhrada? Jednoduchá a ľahko udržiavateľná

Kvalitná záhrada musí byť v súlade s dispozičným riešením domu, potrebami jeho obyvateľov a prostredím v ktorom sa nachádza. Celkový dojem vychádza z dobre zvládnutých jednotlivých častí záhrady ako napríklad výber rastlín, drevín, ktoré budú krášliť ale aj slúžiť. Stromy by mali poskytovať tieň, krovy súkromie. Pozornosť treba venovať aj výberu kameňa, záhradného nábytku, či technického zabezpečenia. Kvalitná záhrada je podľa dnešných kritérií jednoduchá, ľahko udržiavateľná, s minimom dominantných prvkov.

Ľahká údržba šetrí čas

Ľahko udržiavateľná záhrada znamená, že budete mať viac času na to, aby ste v nej mohli tráviť príjemné chvíle. Nenáročnú záhradu nedocielime vhodným výberom rastlín, ale aj kvalitným zavlažovacím systémom, ktorý vás odbremení od každodenného polievania. Rastliny a dreviny by mali byť v súlade s okolitou krajinou a klimatickými podmienkami. Niektoré exotické rastliny u nás nemusia prežiť zimu a palma vedľa susedovej borovice môže vyzerať zvláštne. Práve živé prvky záhrady zaručujú, že záhrada vás nikdy nebude nudiť. Rastliny a dreviny sú v každom ročnom období iné, rokmi rastú, treba sa o ne len pravidelne starať. Po kvalitnej realizácii totiž prichádza na rad údržba a starostlivosť. Tá si okrem iného vyžaduje pravidelné kosenie, prevzdušňovanie a hnojenie trávnika, orezy stromov, zavlažovanie a ďalšie činnosti.

V záhrade má byť príjemne a poriadok

Jednoduchý dizajn zaručí, že sa vo vašej záhrade bude vládnuť poriadok. Pri pomyslení na kamenné sochy anjelov si dnes záhradní architekti trhajú vlasy, namiesto nich sú v móde napríklad objekty a predmety z hrdzavej ocele. Dominantou záhrady sa však môže stať aj bazén alebo vírivá vaňa, ak sú do nej vhodne začlenené. Aby bola atmosféra v záhrade čo najpríjemnejšia, nesmieme zabudnúť na vhodné ozvučenie. Melódiu zurčiacej či padajúcej vody dosiahneme umelým potokom alebo vodopádom. Vetrom rozkolísané steblá dlhých tráv zase dávajú záhrade príjemný šum.

Zavolajte HomePro Správcovská, s.r.o.

Na kvalitnú záhradu netreba veľký pozemok. Na vytvorenie príjemného miesta niekedy stačí malý pozemok za domom alebo strecha garáže ako môžete vidieť na projekte japonskej záhrady. Ak plánujete revitalizáciu vašej záhrady alebo realizáciu novej a hľadáte kvalitného partnera, zavolajte HomePro Správcovská, s.r.o.. Na telefónnom čísle 0850 232 404 alebo na e-mailovej adrese info@homepro.sk vám poskytneme ďalšie informácie. Povedzte nám vaše predstavy o novej záhrade, na aký účel ju chcete využívať, jej údaje a váš rozpočet a naši objektoví manažéri vám bezplatne vypracujú cenovú ponuku na návrh alebo realizáciu záhrady. HomePro Správcovská, s.r.o. poskytuje komplexnú starostlivosť o domy, byty, záhrady, jednoducho o všetko, čo sa týka bývania. Postará sa aj o bezchybné fungovanie vášho bazéna, zavlažovacieho systému, o upratovanie vašej domácnosti. Zoznam všetkých služieb nájdete tu.

Neváhajte nás kontaktovať

0850 232 404
info@homepro.sk
Hálkova 1/A, 831 03 Bratislava


Zaujali sme Vás? Nechajte si vypracovať bezplatnú cenovú ponuku.