Zavlažovanie záhrad


Čo vás presvedčí o výhodnosti zavlažovacieho systému viac ako fakt, že investícia v podobe niekoľkých stoviek eur sa vám v krátkej dobe vráti. Zavlažovacie systémy sú dnes oveľa dostupnejšie ako v minulosti a vďaka tomu, že s vodou narábajú šetrne, si môžete byť istý, že vložené peniaze do plastových trubiek pod kobercovým trávnikom budete mať späť. Okrem toho, že šetria peniaze, šetria aj váš čas a chrbát.

Pozemok musí vidieť odborník

Zavlažovacie systémy

Zabudnite na záhradnú hadicu a každodenné polievanie. Ak chcete, aby váš trávnik mal dostatok vlahy práve vtedy, keď to potrebuje, zavlažovací systém vaše starosti vyrieši. Na výber máte z dvoch základných druhov. Sú to kvapkové a rozprašovacie systémy. Univerzálna schéma zavlažovacieho systému neexistuje. Každý pozemok musí posúdiť odborník a navrhnúť individuálny plán rozmiestnenia postrekovačov. Ich dosahy sa musia prekrývať, aby bolo zavlažovanie trávnika rovnomerné. Rozmiestnenie postrekovačov napríklad závisí aj od toho, či povrch vášho pozemku je rovný alebo vlnitý.

Voda do postrekovačov ide pod povrchom

Montáž zavlažovacieho systému začína výkopom pre trubky, ktoré popod kobercový trávnik dodávajú vodu do postrekovačov. Trubky sú uložené 30 až 40 centimetrov pod povrchom záhrady, preto je veľmi dôležité, aby sa po skončení zavlažovacej sezóny celý systém zazimoval. Po uložení trubiek nasleduje inštalácia samotných postrekovačov, senzorov a ďalších komponentov. Na konci montáže treba riadiacu jednotku zavlažovacieho systému naprogramovať a môže sa používať. Potom už bude systém pracovať sám.

Ako to funguje?

Po vpustení vody do zavlažovacieho systému sa pod jej tlakom postrekovače vysunú spod úrovne trávnika a polievajú ho. Po skončení sa opäť zasunú. Trávniky sa obyčajne polievajú rozprašovacím systémom, kroviny a rastliny kvapkových. Ideálne je naprogramovať riadiacu jednotku zavlažovacieho systému na ranné a večerné polievanie, ktoré trvá štyri až deväť minút. Podľa programu bude vašu záhradu polievať v čase, kedy mu prikážete. Ak náhodou práve vtedy prší a alebo fúka silný vietor, dažďový alebo veterný senzor zavlažovanie prerušia, aby sa neplytvalo vodou. Všetko sa deje automaticky, nemusíte byť ani doma. Zavlažovanie je možné zapínať a vypínať aj manuálne, to si však vyžaduje vašu asistenciu.

Komplexný a profesionálny servis

Jediné, čo správne namontovaný a nastavený zavlažovací systém potrebuje, je voda a kvalitný servis. Spoločnosť HomePro Správcovská, s.r.o. poskytuje komplexný a profesionálnych servis závlahových systémov. Jeho dôležitou súčasťou je zazimovanie a jarná údržba. Pred príchodom zimy, treba systém závlahy vypustiť a dostať z neho všetku vodu. Robí sa to pomocou stlačeného vzduchu z kompresora. Komponenty závlahového systému musia na zimu ostať prázdne, aby ich mráz a vzniknutý ľad nepoškodil. Vášho pomocníka v záhrade treba skontrolovať aj na jar - na začiatku zavlažovacej sezóny. Treba ho zapojiť a nastaviť riadiacu jednotku. Profesionálna starostlivosť vám zabezpečí dlhú životnosť a správne fungovanie systému.

Nechajte to na HomePro Správcovská, s.r.o.

Čo vám a vašej záhrade teda prinesie zavlažovací systém? Ušetríte peniaze aj čas a na starosti s každodenným polievaním môžete zabudnúť. Ak chcete mať dokonalý trávnik a pestovať okresné rastliny, zavlažovací systém je nevyhnutnosťou. Jediné, čo potrebujete je partner, na ktorého sa môžete spoľahnúť, že sa o správne fungovanie zavlažovacieho systému postará a vašu záhradu bude udržovať vo výbornej kondícii. Obráťte sa na HomePro Správcovská, s.r.o., naši objektoví manažéri Vám bezplatne pripravia cenovú ponuku na ekonomický a vhodný závlahový systém presne na mieru vašej záhrady. HomePro Správcovská, s.r.o. poskytuje komplexnú starostlivosť o domy, byty, záhrady, jednoducho o všetko, čo sa týka bývania. Zavolajte nám na 0850 232 404 alebo napíšte na info@homepro.sk.

Neváhajte nás kontaktovať

0850 232 404
info@homepro.sk
Hálkova 1/A, 831 03 Bratislava


Zaujali sme Vás? Nechajte si vypracovať bezplatnú cenovú ponuku.