Zimná údržba – odhŕňanie snehu, zimná údržba ciest a komunikácií


Každú zimnú sezónu poznajú majitelia rodinných domov a bytových domov problémy spojené so zimnou údržbou – málo flexibilné odhŕňanie snehu, nedostatočný posyp soľou a inertným materiálom, alebo nebezpečenstvo vznikajúce poľadovicou. Ak chcete mať zimnú údržbu pod kontrolou, staňte sa zákazníkom HomePro Správcovská, s.r.o. a my sa postaráme o kvalitnú zimnú údržbu a všetky súvisiace náležitosti.

Odhŕňanie snehu

Alfou a omegou zimnej údržby ciest a komunikácií je odhŕňanie snehu. Správne načasovanie odhŕňania snehu musí byť nastavené tak, aby množstvo napadnutého snehu nepresiahlo 4-5 cm, pretože vyššia vrstva snehovej pokrývky už začína byť náročnejšia na odstránenie a častokrát na ňu treba aj silnejšie mechanizmy. HomePro Správcovská, s.r.o. svojim zákazníkom ponúka dve možnosti priebehu zimnej údržby:

  1. Automatická zimná údržba – zákazník má zmluvne zakotvený čas, dokedy po spáde snehu musí zimná údržba prebehnúť a byť hotová – výjazd organizuje a zaznamenáva objektový manažér HomePro Správcovská, s.r.o. a zákazník na konci mesiaca dostane záznam o počte výjazdov a časoch ich uskutočnenia. Zákazníkom s automatickou zimnou údržbou sú služby zimnej údržby poskytnuté prioritne
  2. Zimná údržba na objednávku – zákazník platí mesačný registračný poplatok a zimná údržba je vykonaná na jeho telefonickú objednávku

Zimnú údržbu vykonávame pomocou mechanizmov – terénnych áut prispôsobených na zvládnutie zimnej údržby aj v strmých kopcoch, alebo menej dostupných miestach, menších zariadení na dočisťovanie chodníkov a užších komunikácií, ale veľká časť zimnej údržby prebieha aj ručne, najmä dočisťovanie parkovacích miest, chodníkov k rodinným domom a schodov na pozemkoch.

Posyp soľou

Odstránenie vrstvy snehu je prvý krok úspešnej zimnej údržby. Druhý, nemenej dôležitý krok je následný posyp soľou a inertným materiálom, ktorý spomalí, alebo zabráni nutnosti opätovného výjazdu zimnej údržby. Posyp soľou je ešte dôležitejší pri výskyte poľadovice najmä na chodníkoch a schodoch pri rodinných domoch, kde je často počas zimy nebezpečie vzniku úrazu pri poškmyknutí na zľadovateľom povrchu. Posyp nasleduje spravidla počas odhŕňania snehu a je započítaný do ceny jedného výjazdu.

Zimná údržba – úloha obce, alebo mestkej časti

Na komunikáciách v správe obce vykonáva zimnú údržbu obec. Spravidla však pri snežení alebo poľadovici obec postupuje podľa priorít a na majiteľov rodinných alebo bytových domov sa dostáva medzi poslednými, keďže prioritou bývajú hlavné ťahy a dôležité objekty ako nemocnice a školy. Majiteľ rodinného domu je však povinný urobiť zimnú údržbu aj na priľahlých pozemkoch, inak mu hrozí pokuta. Extrémne strmé cesty, alebo súkromné oblasti ktorých komunikácie nie sú odovzdané do správy obci bývajú v zime najväčším problémom a HomePro Správcovská, s.r.o. práve majiteľom týchto nehnuteľností poskytuje alternatívu k zimnej údržbe od obce, alebo mestskej časti.

Rodinný dom, parkovacie miesto, uzatvorená lokalita?

Zimná údržba zďaleka nezahŕňa len odhŕňanie snehu z ciest a chodníkov. Majitelia rodinných a obytných domov využívajú služby HomePro Správcovská, s.r.o. aj pre potrebu odstraňovania snehu z parkovacích boxov, schodov,alebo chodníkov pri obytných komplexoch. Taktiež majitelia domov v uzatvorených lokalitách sú zákazníkmi spoločnosti HomePro Správcovská, s.r.o. a naši objektoví manažéri po uskutočnení výjazdov rozpočítajú zimnú údržbu medzi majiteľov, ktorí ju využívajú. Ak ste pri výdatnom snežení nervózni a nechce sa Vám ísť s lopatou pred dom, je HomePro Správcovská, s.r.o. pre vás ten správny partner na poskytovanie služieb zimnej údržby. Spite pokojne aj pri tom najväčšom snežení, naši pracovníci zimnej údržby sa postarajú o to, aby ste sa ráno bez problémov dostali von z domu, do práce a to po bezpečnej a posypanej komunikácii alebo chodníku. Nenechávajte spoluprácu ohľadom zimnej údržby na prvé sneženie, dohodnite sa na spolupráci skôr a potom už len počkajte na prvý sneh,ktorý vás určite nezastihne nepripravených.

Neváhajte nás kontaktovať

0850 232 404
info@homepro.sk
Hálkova 1/A, 831 03 Bratislava


Zaujali sme Vás? Nechajte si vypracovať bezplatnú cenovú ponuku.