Realizácia japonskej záhrady


Realizácia japonskej záhrady na garážovej streche

Realizácia japonskej záhrady

Japonská záhrada

Práve sa pozeráte na japonskú záhradu, do ktorej chodí náš klient data-lightboxaxovať. Okrem toho, že záhrada je inšpirovaná japonskou kultúrou, má ešte jednu zvláštnosť. Z ulice by ste ju nevideli, pretože sa nachádza na streche garáže. Netradičná predstava klienta sa dá bez väčších problémov zvládnuť. Povieme si, ako realizácia tejto záhrady prebiehala.

Plánovanie a testovanie

Na samom začiatku sme potrebovali zistiť, či vôbec strecha garáže novú záhradu unesie. Prišlo na rad testovanie izolácie, aby do garáže nezatekalo. Testy dopadli dobre a tak sme mohli prejsť k samotnej realizácii projektu. Prvým krokom bolo položenie štrkovej vrstvy, na ňu sme umiestnili väčšie kamene, ktoré už načrtli základné rysy novej záhrady.

Realizácia japonskej záhrady

Po položení štrkovej vrstvy sme záhradu vystlali zeminou a pustili sa do technického zabezpečenia. Aby bol trávnik pekne zelený a rastliny zdravé, vybavili sme ju zavlažovacím systémom. Okrem toho, že automatický zavlažovací systém polievanie záhrady podstatne zjednoduší, efektívnym využívaním vody dôjde k jej úspore a teda aj k úspore peňazí. So zavlažovacím systémom sme inštalovali aj čerpadlo k umelému potoku, ktorý bude po dokončení dominantou tejto japonskej záhrady.

 

Architektúra a rastilny

Nasledovalo osadenie záhradných svietidiel v japonskom štýle. Tie sme potom spolu s umelým potokom a závlahovým systémom pripojili k elektrickej sieti. V tomto momente je záhrada takmer hotová. Prichádza finálna fáza, teda položenie kobercového trávnika a sadenie japonských rastlín a bonsajov, ktoré sme konzultovali so záhradným architektom.

Dobudovaním záhrady sa práca na nej nekončí. Síce si v nej už môžete vychutnávať príjemné večery, ale nevyhnutná je pravidelná starostlivosť. Trávnik treba kosiť, prevzdušňovať a hnojiť. Rastliny si raz za čas vyžadujú drobné orezy, ale aj hnojenie. Špecifickou je príprava záhrady na zimu. Hlavne treba vypustiť zavlažovací systém, aby ho mráz nepoškodil.

Realizácia japonskej záhrady Realizácia japonskej záhrady Realizácia japonskej záhrady Realizácia japonskej záhrady

Pozrite si ako vyzerala táto japonská záhrada po opätovnom spustení po zime.


Zaujali sme Vás? Nechajte si vypracovať bezplatnú cenovú ponuku.