Rekonštrukcia bytu v Karlovej Vsi


Rekonštrukcia 3-izbového bytu v Karlovej Vsi

Rekonštrukcia bytu

Výmera bytu : 70m2
Lokalita : Karlová Ves
Začiatok prác : 4.6.2012
Dokončenie : 26.06.2012

Súpis vykonaných prác:
 
Búracie práce : priečky, zväčšovanie otvorov, umývanie stien od farieb, odstraňovanie podláh
Prípravné práce : vyrovnanie podláh, maľovanie stien a stropov, nové vodoinštalačné práce, nová sanita na toalete a v kúpeľni, pokládka podlahy

Priebeh rekonštrukcie bytu

Asi pred päťdesiatimi rokmi sa Karlovej Vsi začala výstavba približne 7000 bytov. Tento rozsiahly projekt neskôr vyhodnotili ako najlepšie povojnové urbanistické riešenie na Slovensku. Pri rekonštrukcii trojizbového bytu s rozlohou 70 štvorcových metrov v bratislavskej Karlovej Vsi sme sa s históriou stretli aj my. Panelový byt spred pol storočia sme upravovali podľa nových nárokov jeho majiteľov.

Na začiatku sme sa pustili do búracích prác. Zahrňovali aj úpravu priečok a odstraňovanie podláh, najmä pôvodného linolea a dlažby. Pravdou je, že pri rekonštrukcii dostali zabrať aj susedia. Vyžadovala si totiž zväčšenie jedného z dverných otvorov a rezanie do panelu nie je práve najtichšou záležitosťou. Tak ako v iných prípadoch sme sa tieto práce robili v čase, kedy je bolo v dome najmenej ľudí. Pri búracích prácach sme naplnili stavebnou sutinou desiatky vriec.

Steny v byte sme umyli od pôvodnej farby a maľovali na novo. Vyrovnali sme podlahy na celej ploche a položili na ne novú pokrývku. Rekonštruovali sme aj kúpeľnu a WC, kam išla nová dlažba aj nová sanita. Celú rekonštrukciu bytu vrátane vodoinštalatérskych prác sme stihli za tri júnové týždne. Nedúfame, klientovi sa tam naozaj dobre býva.

Fotografie z priebehu rekonštrukcie

Rekonštrukcia bytu Rekonštrukcia bytu Rekonštrukcia bytu Rekonštrukcia bytu Rekonštrukcia bytu Rekonštrukcia bytu Rekonštrukcia bytu Rekonštrukcia bytu

 


Zaujali sme Vás? Nechajte si vypracovať bezplatnú cenovú ponuku.