Rekonštrukcia domu alebo bytu


Čaká Vás menšia alebo väčšia rekonštrukcia bytu alebo Vášho rodinného domu?
Potrebujete prispôsobiť bývanie v rodinnom dome, alebo byte svojim potrebám? Netrúfate si na kompletnejšiu rekonštrukciu, alebo vám chýbajú potrebné skúsenosti? HomePro Správcovská, s.r.o. vám poradí, pripraví komplexnú rekonštrukciu, zorganizuje jednotlivé profesie a umožní vám venovať sa príjemnejším veciam.

Investície do rekonštrukcie domu alebo bytu

Každý interiér alebo exteriér sa časom opotrebuje a potrebuje výmenu alebo opravu. Ak ste sa už rozhodli pustiť do rekonštrukcie, treba si rozhodnúť výšku investície a vaše očakávanie od výsledku, premyslieť si komu bude následne dom slúžiť.

Rekonštrukcia - solárny panel

V prípade drobných úprav ako maľovanie, výmena podlahy, kobercov, náter fasády sa do revitalizácie možno pustiť takmer okamžite, ale ak majú nastať dispozičné zmeny ako vybúranie priečok, prístavba, vybetónovanie parkovacej plochy treba sa poradiť aj so statikom, či sú takéto úpravy vhodné.
Na niektoré treba stavebné povolenie alebo ohlásenie stavebnej úpravy.

Pri rekonštrukcii sa poraďte s odborníkmi

Keď už máte rozhodnuté, čo všetko chcete zmeniť, skonzultujte to s odborníkom, ktorý už má viacero takýchto projektov za sebou a vie vám navrhnúť vhodný postup, časový a finančný harmonogram a poradiť pri výbere stavebných materiálov. Prehodnotí s vami vaše nápady a želania, so skúsenosti poradí riešenie aj neobvyklejších situácií.


Pri rekonštrukcii sa môžete vybrať dvomi cestami – buď si zorganizovať na rôzne práce potrebných profesistov, alebo zveriť rekonštrukciu firme, ktorá má v tejto oblasti potrebné skúsenosti. Pri generálnom dodávateľovi, ktorý dodá celú rekonštrukciu na kľúč, sa nemusíte obávať o záruku na celé dielo a nemôže sa stať, že sa budú jednotliví profesisti odvolávať na nekvalitnú prácu tých druhých.

V prípade zmien farebnosti interiéru a nového nábytku je vhodná konzultácia priamo s interiérovým architektom, ktorý poradí a aj sám navrhne vhodné riešenie, pekné na pohľad a zároveň funkčné.

Plánovanie – základ úspešnej rekonštrukcie rodinného domu aj bytu

Plánovanie je najdôležitejšia časť celej rekonštrukcie. Treba si pripraviť súpis všetkých prác, ktoré majú na dome prebehnúť a dať im logické poradie. Nemaľovať skôr ako sa dokončí elektrika, neosádzať soklové lišty pokiaľ nie sú nalepené tapety atď.

Pri výbere povrchovým materiálov treba dbať na ich vlastnosti a či sú vhodné do určeného prostredia. Napríklad k malým deťom do detskej izby nedať tapetu s 3D vzorom, lebo z nej spravia omaľovánku, ale skôr využiť inšpiráciu z množstva umývateľných maľoviek, či tapiet.

Rekonštrukcia kúpeľne, kuchyňe a toalety

Kúpeľňa, kuchyňa a toaleta by mali byť ľahko udržiavatelné, pri výmene treba pozerať aj na funkciu a osadenie. Obrovské možnosti výberu sanity, obkladov a dlažby zaplavili naše obchody, ale nie všetky sú vhodné pre všetky domácnosti. Pri výbere treba pozerať aj na dostupnosť tovaru u nás. Aby ste v prípade prasknutia jednej dlaždice nečakali polroka na dodávku novej, či zlomenia určitého typu sedátka už nenašli u nás vhodný ekvivalent. K dlažbe a k obkladu je vždy dobré si nechať pár kúskov do zásoby a ku všetkým materiálom mať odloženého dodávateľa s kontaktom.

Dizajn verzus funkčnosť

Často krát sú dizajnérske prvky menej funkčné ale vyzerajú dobre a dotvárajú pocit domova. Treba zvoliť zlatú strednú cestu. Je to na vás koľko chcete tolerovať krásne alebo funkčné prvky. Vo váze s dierami žiadne kvety neprežijú ale môže pri každom pohľade na ňu ulahodiť vášmu oku a vyčarovať úsmev na tvári.

Dobre a logicky naplánovaná rekonštrukcia, so spoľahlivými odborníkmi a kvalitnými materiálmi, vie naplniť všetky vaše očakávania ku komfortnému a praktickému bývaniu.

Ak s ňou nechcete mať žiadne starosti, nechcete bývať pár dní s rodinou na stavbe, nechcete kontrolovať výšku osadenia záchodovej misy, či rovný špárorez je najjednoduchšie to zveriť HomePro Správcovská, s.r.o., odísť na dovolenku a vrátiť sa do nového útulného a uprataného domova. Pri kontrole všetkých prác vás zastúpi objektový manažér HomePro Správcovská, s.r.o., ktorý má s rekonštrukciami dostatočné skúsenosti a dohliadne na dodržanie všetkých postupov, harmonogramu prác a dosiahne želaný výsledok rekonštrukcie. Samozrejme všetky otázky, ktoré počas prác vyvstanú prekonzultujeme s vami a prispôsobíme vašim investičným a časovým možnostiam aby váš domov získal nové čaro.

Neváhajte nás kontaktovať

0850 232 404
info@homepro.sk
Hálkova 1/A, 831 03 Bratislava


Zaujali sme Vás? Nechajte si vypracovať bezplatnú cenovú ponuku.