Rekonštrukcia starého bytu


Romantické bývanie v starom dome

Láka vás bývanie v romantickom starom dome s vysokými stropmi? Máte radi veľké izby a historické fasády? Aby bolo bývanie komfortné najbližšie roky, nasťahovaniu do bytu v starom dome, často krát predchádza kompletná rekonštrukcia. Býva nákladná, no vhodným návrhom a kvalitnou realizáciou sa dá ušetriť. Spoločnosť HomePro Správcovská, s.r.o. sa špecializuje na služby spojené s bývaním, jednou z nich je rekonštrukcia bytov. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete o špecifikách obnovy bytov v starých bytových domoch.

Rekonštrukcia bytu

Čo vás čaká v starom dome?

Popraskané omietky, vlhké steny, hrdzavé radiátory, opotrebované elektrické a vodovodné rozvody sú len niektoré z vecí, ktoré na vás v starom byte striehnu. Ďalšie faktory, ktoré výrazne ovplyvnia priebeh a možnosti rekonštrukcie sú materiály, z ktorých je dom postavený, atypický tvar okien alebo fakt, že bytový dom môže byť chránený pamiatkovým úradom. Tiež sa nemusí podariť, že do rúk dostanete pôdorys bytu alebo plán rozvodov, ktoré by sa vám pri rekonštrukcii určite hodili.

Všetko si dobre premyslite

Ak vás ešte stále rekonštrukcia bytu v starom dome neodradila, pozorne čítajte, ako treba postupovať. V prvom rade sa dobre zamyslite nad tým, ako by mal váš byt po rekonštrukcii vyzerať. Vopred si naplánujte, aký bude budúci účel všetkých miestností, kde bude sanita a spotrebiče. Ak si vaše plány vyžadujú stavebné úpravy, poraďte sa s odborníkom, pretože možno budete potrebovať stavebné povolenie. Ak chcete zbúrať nenosnú priečku, stačí to ohlásiť na stavebnom úrade, ak by ste však chceli zasahovať do nosných prvkov, stavebné povolenie budete potrebovať. Po naplánovaní vášho nového bytu urobíte najlepšie, ak navštívite architekta. Vaše potreby premení do reálnych kontúr a poradí vám optimálne využitie bytového priestoru z úžitkového aj estetického hľadiska. Zveriť projekt architektovi prináša aj ďalšiu výhodu, pretože vybaviť projekt plánom rozmiestnia rozvodov prechádza na jeho plecia. Rovnako posudok statika a ostatných náležitostí.

Rekonštrukcia sa môže začať

Z bytu treba vypratať nábytok a všetky veci, ktoré by majstrom pri prácach zavadzali. Ak to projekt predpokladá, môže sa začať so stavebnými prácami. Nezabudnite svojich budúcich susedov vopred a vhodným spôsobom upozorniť, že vo vašom byte prebieha rekonštrukcia a že to bude počas dňa počuť. Odmenou bude ich zhovievavosť a predpoklad dobrých susedských vzťahov v budúcnosti. Ak sú hrubé stavebné práce ukončené, pokračuje sa vysekávaním starých obkladov a dlažby. Staršie byty bývajú často vybavené kvalitnou drevenou podlahou. Pokiaľ s ňou váš projekt počíta, treba ju opraviť, obrúsiť a nalakovať. Na rad prichádza výmena radiátorov, okien a nové rozvody. Obzvlášť elektrickým rozvodom treba venovať patričnú pozornosť. Pokiaľ by práce neboli kvalitné, bude hroziť, že sa bude musieť zničiť to, čo už bolo napríklad vymaľované. V starých domoch môže maliarske práce spomaliť odstraňovanie pôvodných tapiet.

Nechajte to na HomePro Správcovská, s.r.o.

Napriek tomu, že cena staršieho bytu môžu byť nižšia, s kvalitnou rekonštrukciou vás môže vyjsť drahšie ako kúpa bytu v novostavbe. Rátať treba aj s vyšším príspevkami do fondu opráv. Staré budovy však majú svoje čaro a výhodou kompletnej rekonštrukcie je fakt, že byt bude presne podľa vašich predstáv. Kvalitná rekonštrukcia si vyžaduje partnera, na ktorého sa môžete spoľahnúť. Ak plánuje rekonštrukciu vášho bytu, bytového jadra alebo iné stavebné úpravy, zavolajte na telefónne číslo 0850 232 404 alebo napíšte na info@homepro.sk. Povedzte nám vaše predstavy o rekonštrukcii, my vám s jej realizáciou ochotne a profesionálne pomôžeme. HomePro Správcovská, s.r.o. sa špecializuje na rekonštrukcie bytov, domov, bytových jadier, ale aj elektroinštalačné, vodoinštalačné a ostatné súvisiace práce. Zabezpečí interiérového architekta, posudok a potvrdenia od statika ako aj komunikáciu s úradmi. Okrem toho poskytuje komplexnú starostlivosť o domy, byty, záhrady a o všetko, čo sa týka bývania. Zoznam všetkých služieb nájdete tu.

Neváhajte nás kontaktovať

0850 232 404
info@homepro.sk
Hálkova 1/A, 831 03 Bratislava


Zaujali sme Vás? Nechajte si vypracovať bezplatnú cenovú ponuku.