Upratovanie domácností v Bratislave


Výhody a porovnania upratovania domácnosti.

Potrebujete pomoc pri upratovaní vašej domácnosti? Rozmýšlate nad správnym výberom osoby, alebo spoločnosti, na ktorú sa obrátite? HomePro Správcovská, s.r.o. prináša užitočné rady a postupy, na ktoré by ste pri svojom výbere nemali zabudnúť.

K starostlivosti o bývanie nepochybne patrí aj pravidelné upratovanie domácnosti, na tom sa určite zhodnú všetci jej členovia. V prípade ak však na upratovanie domácnosti neostáva čas, chýba chuť, alebo prípadne aspoň základné skúsenosti, dostáva sa čoraz viac domácností k otázke ako upratovanie elegantne vyriešiť bez nutnosti zapojenia členov domácnosti.

Možnosti pre upratovanie domácností

Možných riešení je viac, tie najbežnejšie z nich priblížime a pokúsime sa zároveň uviesť aj ich výhody, alebo prípadné nevýhody. Na začiatku je najlepšie aby si klient rozmyslel, čo od upratovania očakáva, koľko je do neho ochotný investovať a aké pravidlá pri výkone vyžaduje.

Výpomoc pri upratovaní domácnosti

V prípade ak domáca pani upratovanie zvláda sama a potrebuje len občas pomôcť pri náročnejších úlohách, ako je napríklad umývanie okien, čistenie kuchynskej linky, alebo veľké upratovanie, je ideálnym riešením hľadať pomoc do domácnosti, na ktorú sa najviac hodia ľudia v dôchodkovom veku, ktorí majú záujem si privyrobiť, majú skúsenosti s upratovaním bytov a domov a tento druh práce ich baví. Táto forma býva väčšinou finančne nenáročná, vždy však závisí od konkrétnej osoby a preto doporučujeme overiť si dostupné referencie danej osoby.

Využitie služieb upratovacej spoločnosti

Čoraz viac domácností nemá vôbec záujem podieľať sa na upratovaní a v tom prípade je ideálne vybrať si zo spoločností, ktoré ponúkajú upratovacie služby. Výhodami sú časová flexibilita (klient si presne nastaví deň v týždni a presný čas určený na výkon upratovacích prác), zodpovednosť za škodu (doporučujeme si overiť v akom rozsahu spoločnosť ručí za prípadnú spôsobenú škodu) a v neposlednom rade skúsenosti s podobnými prácami, ktorých majú zamestnanci týchto spoločností spravidla podstatne viac ako ľudia, ktorí sa upratovaniu venujú len okrajovo.

Veľké upratovanie

Ku každej jari patrí aj generálne upratovanie spojené s údržbou exteriéru a interiérových častí, ktorým sa pri pravidelnom čistení nedostáva toľko času a pozornosti. Prečítajte si viac o veľkom upratovaní od spoločnosti HomePro Správcovská, s.r.o. a o službách - tepovanie kobercov a sedačiek.

V spoločnosti HomePro Správcovská, s.r.o. pri upratovaní rodinných domov a bytov postupujeme vždy nasledovne:

  • Klient pri obhliadke zadefinuje svoju predstavu o rozsahu upratovacích prác (väčšinou doporučujeme upratovanie o rozsahu minimálne 1-krát týždenne, ktoré obsahuje všetky štandardné úkony ako umytie podláh, utretie prachu a dôkladné čistenie kuchyne, kúpeľní a toaliet).
  • Na základe predstavy klienta vypracujeme takzvaný upratovací manuál, ktorý zachytáva všetky požiadavky klienta. Manuál je vždy podkladom pre každé upratanie a klient do neho môže samozrejme zasahovať a v prípade potreby ho meniť. Manuál obsahuje nielen vykonané upratovacie služby a ich frekvenciu, ale aj všetky doplňujúce informácie ako prítomnosť domácich zvierat, kontrolu kvality upratovania, prítomnosť klienta pri samotnom upratovaní atď.
  • Cenovú ponuku vychádzajúcu z upratovacieho manuálu dostane klient na schválenie najneskôr do 3 dní od obhliadky a zohľadňuje aj cenu za použitie vlastných čistiacich prostriedkov, v prípade ak to klient vyžaduje.
  • Upratovanie domácností je práca, ktorá zasahuje do súkromia, preto v HomePro Správcovská, s.r.o. venujeme náležitý dôraz na výber zamestnancov, pričom klient má vždy pri výbere posledné slovo. Častokrát sa prvých uprataní zúčastnia dve gazdinky a klient si vyberie podľa vlastných preferencií.
  • K maximálnej spokojnosti zákazníka vedie cesta cez dobre zvládnuté skúšobné obdobie (cca 4-5 uprataní, spravidla asi mesiac), dobrú komunikáciu so zákazníkom ohľadom spokojnosti s upratovaním a v neposlednom rade aj kontrolu zo strany manažéra spoločnosti HomePro Správcovská, s.r.o..

Upratovacia spoločnosť prináša mnoho výhod

Spolupráca s firmou poskytujúcou upratovacie služby pre domácnosti býva spravidla o niečo nákladnejšia, ako hľadanie si výpomoci po vlastnej osi, prináša však so sebou niekoľko nezanedbateľných výhod, okrem už spomínaných aj napríklad:

  • kvalitnejšie upratovanie (personál školený výlučne na prácu v domácnosti)
  • širšie možnosti využitia (gazdinky, ktoré dokážu po upratovaní pomôcť aj s inými prácami v domácnosti ako napríklad pranie a žehlenie)
  • zastupiteľnosť (aj v prípade výpadku stabilného personálu vie spoločnosť zabezpečiť výkon upratovania podľa dohodnutých postupov a preberá na seba aj zodpovednosť za prípadné zaškolenie nového personálu)
  • schopnosť pokrytia väčšieho množstva prác (okrem upratovania aj umytie okien, práce vo výške, upratovanie po maľovaní, rekonštrukcii, alebo v skrátenom čase)

Upratovacie služby od spoločnosti HomePro Správcovská, s.r.o.

Vykonávame tieto interiérové služby:

  • upratovanie domácností
  • tepovanie kobercov a čalúneného nábytku
  • čistenie špár v keramických obkladoch a dlažbe
  • špeciálne ošetrovanie nábytku, podláh, stavebných prvkov domu

HomePro Správcovská, s.r.o. je spoločnosť poskytujúca všetky služby spojené s bývaním v rodinných domoch a bytoch v Bratislave a okolí. Upratovanie je len jedna zo služieb, ktoré poskytujeme, svojim charakterom však patrí medzi tie najdôležitejšie a najrozšírenejšie, preto jej venujeme náležitú pozornosť. V prípade ak chcete zveriť starostlivosť o vašu domácnosť do rúk profesionálom, obráťte sa na nás.

Neváhajte nás kontaktovať

0850 232 404
info@homepro.sk
Hálkova 1/A, 831 03 Bratislava


Zaujali sme Vás? Nechajte si vypracovať bezplatnú cenovú ponuku.