Veľké upratovanie


Ku každej jari patrí aj generálne upratovanie spojené s údržbou exteriéru a interiérových častí, ktorým sa pri pravidelnom čistení nedostáva toľko času a pozornosti, ako aj tepovanie kobercov či sedačiek. Prvý pohľad sa vždy pritrafí na presklené časti okien, kde zlepence kvapiek prachu z ovzdušia a kvapiek dažďa počas zimy vytvorili pomaly nepriehľadný film.

Umývanie okien

Čistenie okien

Umytie a vyleštenie okien, parapetov, rámov a kovania jednoznačne patrí ku každému prechodnému obdobiu. Aspoň dvakrát v roku je dobré vyčistiť okná ako celok aj so žalúziami alebo roletami, či už exteriérovými alebo interiérovými.
Pri exteriérových hliníkových žalúziách aj napriek veľkej ponuke čistiacich pomôcok sa nám najviac osvedčilo ručné umývanie každej lamely aby sa vyčistila celá jej šírka. V prípade dažďa už odrazené kvapky od lamiel neznečisťujú vyleštené okno.

V modernej architektúre sa často stáva, že presklené plochy (vyššie francúzske okná, presklené stropy a fasády, vetracie okná) nie sú priamo prístupné zo zeme či z podlahy, ale sa radia medzi výškové práce, kde je treba rebrík alebo dokonca partiu horolezcov, ktorí sa spúšťajú priamo zo strechy na lanách. Na rozdiel od bežného umytia okien sa výškové práce nedajú prevádzať hocikedy, ale sú závislé od poveternostných podmienok.

Odstránenie nedostupného prachu

Keď už sa lúče slnka prederú cez vyleštené sklo určite si všimneme chumáče prachu skryté pod nábytkom, posteľou alebo za skriňami. S tým je dobré ak Vám vie niekto pomôcť odtiahnuť skriňu, či posunúť ťažký stôl.
Utieranie prachu síce patrí k pravidelnej údržbe, ale často krát sa zabúda na nedostupné miesta ako sú klimatizácie, svietidlá, radiátory.

Čistenie a dezinfekcia klimatizácií

Klimatizáciu ako takú je na jar dobré prečistiť, vydenzifikovať a nastaviť aby keď prídu letné horúčavy Vám bezchybne fungovala a neprenášala do ovzdušia rôzne roztoče, či baktérie. Takýto servis by mal prebehnúť minimálne raz v roku aby ste chránili svoje zdravie a zdravie svojej rodiny.

Upratovanie kúpeľne a kuchyne

Upratovanie kúpeľne

Kúpeľňa a kuchyňa si tiež aspoň dva krát v roku zaslúžia zvýšenú pozornosť, či už odstránením vodného kameňa z obkladu, sanity, batérií a plesní alebo aj jemnou revitalizáciou v podobe doplnenia škárovacej hmoty alebo odstránenia starého silikónu a nahradenia novým.
V kúpeľni netreba zabúdať na vyčistenie práčky, v ktorej sa neustále hromadí vlhkosť tým pádom aj plesne a na ventilátor, ktorý sa časom zanáša prachom.

Upratovanie kuchyne

 

Digestor, rúra či chladnička v kuchyni bývajú tiež ťažkých orieškom, v prípade ak ich nemáte samočistiace, treba im venovať pozornosť aby sa mastnota a ľad dal ešte odstrániť a neznižoval sa výkon odsávania, pečenia, chladenia a nekazil design, či nešíril zápach. Po určitom čase treba každú kuchynskú skrinku zbaviť omrviniek aj zvnútra aby sa predišlo nasťahovaniu nežiaducich spolubývajúcich s krídlami alebo s väčším počtom nôh a následne nutnej dezinsekcii alebo deratizácii. Umytie kuchynskej linky zvnútra by mala prebehnúť aspoň raz za rok.

Starostlivosť o interiérové rastliny

Aby sme sa zbavili čo najväčšieho množstva prachu treba odstrániť usadeniny aj z interiérových rastlín a venovať aj im patričnú pozornosť v podobe hnojenia, orezu a presadenia.

Opäť tu mame jar a s tým spojenú lepšiu náladu po zime a novy entuziazmus, ktorý sa dá venovať aj iným veciam ako upratovaniu. Prečo to nezveriť do rúk odborníkov? Keďže v tom máme veľkú prax, zaberá nám to menej času, máme špeciálne čistiace prostriedky, v prípade požiadaviek aj ekologické. Stačí kontaktovať jedného z objektových manažérov, ktorí Vám pripraví cenovú ponuku na Vami požadované služby.

Upratovanie po rekonštrukcii

Keď sa dokončí rekonštrukcia domu alebo bytu je potrebné vykonať kompletné upratanie domu alebo bytu. Drobný prach z maľoviek, alebo iné zbytky stavebných materiálov sa dostanú do všetkých kútov vašej domácností, na ktoré sa pri pravidelnom upratovaní zabúda, alebo nie sú dostupné prostredky na ich vyčistenie.

Prečítajte si aj ako prebieha pravidelné upratovanie domácnosti od spoločnosti HomePro Správcovská, s.r.o., prípadne špecifiká pre upratovanie v Bratislave, alebo našich ďalších upratovacích službách.

Neváhajte nás kontaktovať

0850 232 404
info@homepro.sk
Hálkova 1/A, 831 03 Bratislava


Zaujali sme Vás? Nechajte si vypracovať bezplatnú cenovú ponuku.