Postup pri realizácii záhrad


Krásny zelený trávnik pre deti, košatý záhon s miestom pre príjemné posedenie, vkusný kvetinový záhon, ktorý bude pastvou pre oči. Sú to aj vaše predstavy o ideálnom mieste pre oddych, ale potrebujete pomoc pri ich premene na skutočnosť? V HomePro Správcovská, s.r.o. máme šikovných záhradníkov, ktorí vám ochotne poradia ako z vášho pozemku urobiť skutočnú oázu. Čítajte ďalej a dozviete sa ako postupovať pri realizácii záhrad.

Ako začať s realizáciou?

Prvým krokom k príjemnej záhrade je rozhodnutie, či si zvolíte jednoduchšiu cestu, ktorou bude upravený trávnik a niekoľko drevín alebo bude vaša záhrada skutočným skvostom s prepracovanou architektúrou. Prvý prípad odporúčame pre ľudí s malými deťmi alebo domáci zvieratami. Záhrada bude v tom prípade miestom pre hry a jej údržba bude jednoduchšia.

Výber drevín a rozpočet

Z hľadiska rozpočtu a celkového vzhľadu záhrady treba klásť dôraz na výber drevín. Od nich závisí ako bude vaša záhrada vyzerať po dokončení, ale aj o niekoľko mesiacov a rokov neskôr. Pretože niektoré dreviny sú naozaj drahé a z vášho rozpočtu môžu odhryznúť poriadne sústo, naši záhradníci vám pri ich výbere ochotne pomôžu. Ak bude treba, pre vašu záhradu odporučia podobné druhy rastlín, ktoré budú v súlade s vašim rozpočtom, aj s predstavami.

Mulčovanie, vertikutácia, hnojenie, orezy,...

Mulčovanie trávy, vertikutácia, kosenie, hnojenie, orezy a rôzne ďalšie činnosti zahŕňajú kompletnú starostlivosť o vašu záhradu od HomePro Správcovská, s.r.o.. Ak sú vám niektoré pojmy neznáme, vedzte, že vertikutácia je jarné a jesenné prečisťovanie trávnika od suchej trávnatej plsti. Vďaka tomu sa ku korienkom trávy dostane dostatok vlahy a živín. Mulčovanie zase spočíva v kosení, po ktorom sa na trávniku nechávajú ležať na jemno rozomleté stebla trávy, aby sa do neho dostalo hnojivo a závlaha. Na mulčovanie pôdy a záhonov sa využíva kôra zo stromov, ale aj piliny, seno a slama. Zabráni unikaniu vlhkosti od rastlín a rastu burín. Hnojením dodáme všetky dôležité živiny, ktoré ozdravia trávnik, dodajú krásnu zelenú farbu a hustotu. Strihanie drevín slúži na ich tvarovanie a udržiavanie. Rezanie na presvetľovanie korún starých stromov. Ak okrasné kríky nerastú tak, ako by sme chceli, treba ich konáre ostrihať do požadovaného tvaru. Všetky tieto činnosti spolu s automatickou závlahou a prispením HomePro Správcovská, s.r.o., udržia vašu záhradu vo výbornej kondícii.

Zavlažovanie šetrí peniaze

Pre krásne zelený trávnik je dôležité pravidelné zavlažovanie. Starosti s každodenným polievaním vyrieši zavlažovací systém. Všetko má svoje výhody a nevýhody, no pri zavlažovacích systémoch výhody jednoznačne prevyšujú. Okrem toho, že šetria váš čas, šetria aj vaše peniaze. Zavlažovacie systémy sú dnes už oveľa dostupnejšie ako v minulosti. O ich správnosti presvedčí aj estetickosť, dlhá životnosť a nenáročná obsluha.

Ak sa rastliny neuchytia, vymeníme ich zadarmo

Rastliny sú živé a v HomePro Správcovská, s.r.o. nemôžeme vylúčiť, že niektoré sa vo vašej novej záhrade neuchytia. Môžeme vám však zaručiť, že ich bez problémov a zadarmo vymeníme. Nemusíte sa obávať, že vaša investícia uschne v rohu záhrady, pretože HomePro Správcovská, s.r.o. poskytuje záruku na všetky práce.

Zverte svoju záhradu HomePro Správcovská, s.r.o.

Chcete novú záhradu pre seba, deti, či priateľov alebo potrebujete len bežné zatrávnenie a drobné úpravy? Chcete v nej relaxovať namiesto večného okopávania a polievania? Ak nepatríte k tým, ktorým je starostlivosť o zeleň koníčkom, zverte ju HomePro Správcovská, s.r.o.. Zavolajte na 0850 232 404 alebo napíšte na info@homepro.sk. Naši objektoví manažéri vám bezplatne vypracujú cenovú ponuku na návrh alebo realizáciu záhrady alebo na jej pravidelnú starostlivosť a údržbu.

Neváhajte nás kontaktovať

0850 232 404
info@homepro.sk
Hálkova 1/A, 831 03 Bratislava


Zaujali sme Vás? Nechajte si vypracovať bezplatnú cenovú ponuku.