Realizácia novej záhrady


Nová záhrada? Na jej realizáciu je najvyšší čas

Príchod jari naznačuje, že na realizáciu alebo revitalizáciu záhrady je najvyšší čas. Denné teploty stúpajú, príroda sa prebúdza a to znamená, že nové rastliny, dreviny a trávnik sa v tomto čase najlepšie uchytia. Aby ste vašu novú záhradu mohli využívať už o krátky čas, ale najmä počas teplých letných večerov, musíte si vybrať na jej realizáciu kvalitnú firmu. HomePro Správcovská, s.r.o. poskytuje služby v oblasti realizácie a revitalizácie záhrad, ale ponúka aj komplexnú starostlivosť zeleň, trávnik, bazény a zavlažovacie systémy.

Potrebujete dobrý projekt

Základom kvalitnej záhrady je kvalitný projekt. Ten vám zabezpečí záhradný architekt. Vaše požiadavky a potreby zosúladí s tvarom pozemku, dispozičným riešením domu a okolitou krajinou. Záhradný architekt potrebuje hlavne vedieť, na aký účel chcete záhradu využívať. Projekt záhradného architekta sa bude odvíjať od toho, či chcete okrasnú záhradu, miesto na trávenie pohodových chvíľ s priateľmi alebo také, na ktorom by sa mohli hrať vaše deti. Architekt potom spolu s vami vyberie rastliny, dreviny a okrasné prvky, tak aby boli v súlade s vašimi predstavami a rozpočtom.

Realizácia môže začať

Keď si hotový projekt záhrady naštudujú majstri, môže sa začať s jej realizáciou. Prvým krokom je úprava terénu. To znamená, že vrchnú vrstvu zeminy treba upraviť podľa projektu. Už v nasledujúcej fáze bude vidieť črty budúcej záhrady, pretože sa vytvorí priestor na osadenie rozvodov zavlažovacieho systému, vodných plôch alebo umelého potoku. Keďže tieto prvky budú pod úrovňou záhrady, musí byť ich montáž veľmi dôsledná, aby sa pri prípadných opravách nemuselo zničiť to, čo už je hotové.

Čo bude ďalej?

Po montáži všetkých technických prvkov, opäť príde na rad úprava terénu. Tentoraz už do konečnej podoby a s použitím záhradného substrátu. Nasleduje vysadenie stromov a rastlín, ktoré si klient vybral spolu so záhradným architektom. Rastliny treba do zeme zasadiť tak, aby sa dobre uchytili. Ak je to nevyhnutné, mladé dreviny sa priviažu o drevené kolíky, aby ich nezlomil vietor. Potom príde na rad osadenie obrubníkov, chodníkov, dekoračných predmetov a zapojenie zavlažovacieho systému. Pritom treba dbať na to, aby sa nepoškodili zasadené rastliny a dreviny.

Trávnik bude posledný

Poslednou fázou pri realizácii novej záhrady je zatrávnenie. Trávnik potrebuje v prvom rade kvalitný podklad, z ktorého bude čerpať živiny. Najrýchlejší spôsob ako vašu záhradu zozelenieť je položenie kobercového trávnika. Rozhodnúť sa však môžete aj pre sadenie. Aj trávnik treba vybrať podľa toho, na aký účel chcete trávnatú plochu využívať, s tým vám však pomôže odborník. Trávnik si vyžaduje pravidelnú starostlivosť. Jej základom je najmä po zasadení alebo uložení dôkladné polievanie, aby sa tráva dobre zakorenila. Postrek proti burinám je samozrejmosťou. Základom bežnej starostlivosti je pravidelné kosenie, mulčovanie a prevzdušňovanie. Nezatrávnené plochy záhrady sa pokryjú stromovou kôrou, pilinami alebo slamou. Má to estetickú funkciu a zároveň zabráni unikaniu vlhkosti od rastlín a rastu burín.

Zavolajte HomePro Správcovská, s.r.o.

Aby vaša záhrada bola stále zelená, potrebuje pravidelnú údržbu. Trávu treba kosiť, stromy strihať a vodu v bazéne udržovať v správnych hodnotách. Ak hľadáte partnera na realizáciu alebo revitalizáciu záhrady alebo potrebujete zabezpečiť jej starostlivosť, zavolajte na 0850 232 404 alebo napíšte na info@homepro.sk, radi vám poskytneme ďalšie informácie. HomePro Správcovská, s.r.o. poskytuje komplexnú starostlivosť o domy, byty, záhrady a všetko, čo sa týka bývania. Postará sa aj o bezchybné fungovanie vášho bazéna, zavlažovacieho systému a o upratovanie vašej domácnosti. Zoznam všetkých služieb nájdete tu.

Neváhajte nás kontaktovať

0850 232 404
info@homepro.sk
Hálkova 1/A, 831 03 Bratislava


Zaujali sme Vás? Nechajte si vypracovať bezplatnú cenovú ponuku.